Houten meubelen beschermen

Wanneer je een houten meubel hebt aangekocht, wil je uiteraard dat het een lange levensduur heeft. Daarom is het behandelen met een voedend product zeker aangeraden.

Hieronder vind je een overzicht van de reinigings- en verzorgingsproducten die worden gebruikt op de overgrote meerderheid van onze meubels.  Vraag ons gerust welk product past bij de houtsoort van jouw meubel.

Natural Wood Cleaner

Een veilige intensiefreiniger op waterbasis voor hout afgewerkt met lak, was, olie of wasolie. Niet geschikt voor onbehandeld hout. Reinigt, ontvet en verwijdert vuil en vlekken.

Gebruiksaanwijzing:

Voor gebruik op een onopvallende plaats testen op kleurechtheid en bestendigheid. Pas na drogen vergelijken.

Natural wood cleaner royaal aanbrengen op een schone, pluisvrije doek. Hiermee het oppervlak egaal inwrijven en korte tijd laten inwerken. Vervolgens uitwrijven met een schone doek. Het gereinigde oppervlak bij voorkeur nabehandelen met geschikt verzorgingsproduct.

TeakFix

Een kleurloze teakbeschermer op waterbasis speciaal voor onbehandeld tropisch hardhout zoals teak en acacia. Beschermt tegen vocht en vuil zonder dat de natuurlijke houtkleur wordt aangetast.

Gebruiksaanwijzing:

Voor gebruik op een onopvallende plaats testen op kleurechtheid en bestendigheid. Pas na drogen vergelijken. Het oppervlak eerst reinigen en ontvetten met Natural Wood Cleaner. TeakFix met een doek of kwast royaal aanbrengen en egaal verdelen. Voor optimale bescherming extra lagen aanbrengen. Na 24 uur droging is optimale bescherming bereikt. Hardnekkige vlekken/kringen voorzichtig verwijderen met een fijn schuursponsje en nabehandelen met TeakFix. Behandeling 2 tot 4 keer per jaar herhalen.

Een verzorgingsproduct speciaal voor alle matgelakte houtsoorten. Verwijdert eventuele glimplekken, biedt extra bescherming en frist het meubel op zonder een glanslaag achter te laten.

Gebruiksaanwijzing:

Voor gebruik op een onopvallende plaats testen op kleurechtheid en bestendigheid. Pas na drogen vergelijken. Bij voorkeur het oppervlak eerst reinigen/ontvetten met Natural Wood Cleaner. Matt Polish dun en egaal met een pluisvrije doek aanbrengen en laten drogen. Bij hardnekkige glansstrepen nogmaals behandelen. Behandeling 2 tot 4 keer per jaar herhalen.

Een watergedragen kleurloze impregneerolie voor alle onbehandelde of gebeitste houtsoorten. Biedt optimale bescherming tegen water, olie en vet.
 
Gebruiksaanwijzing:
 
De olielaag onverdund aanbrengen en het teveel aan product verwijderen met een doek. Bij nieuw hout raden we 2 lagen aan te brengen. Behandeling 2 tot 4 keer per jaar herhalen.